Saturday, May 16, 2009

:: Selamat Hari Guru ::



16 mei: selamat hari guru saya ucapN kpd smua wrga pndidik d sluruh Malaysia.. <t'masuklah abg munir & angah, kak lin & abg zul> t'utamanya kpd guru2 saya, ibu, ustaz & ustazah, cikgu2, mdm & sir yg pernah m'didik saya. Mengenang smula guru2 saya, ketika mula2 b'tatih, kali pertama menyandang beg d bahu, seterusnya ke bangku sekolah rendah & menengah, melangkah ke bumi CENFOS iium PJ & Nilai, seterusnya kini d main campus IIUM Gombak..
"..Segala bakti yang engkau curahkan
mengajar mendidik anak bangsa
segala jasa yang engkau taburkan
menjadi kenangan tak akan kami lupakan.
Jasamu tak akan luput dalam ingatan kami
sepanjang hayat mekar di sudut hati
tiap sepatah katamu mengisi erti
tiap madahmu mengandungi hikmat
pembentuk peribadi penegak kebenaran
pengatur hidup petunjuk kebahagiaan.
Hanya kata-kata ini yang dapat kami lafazkan
terkumpul dari seribu hati menjadi satu
menadah tangan dengan doa restu
kepada Tuhan yang menjanjikan pembalasan
kepadamu guru-guru yang berjiwa mulia
pembimbing petunjuk ke arah maju jaya.."

ilham abadi: ..selamat hari guru, terima kasih buat segala2nya. mg redha Allah b'sinar slalu.. d kesempatan yg t'sedia, cuba saya titipN smula nama2 mereka yg b'jasa. sedihnya.. slesai mengerah minda utk mengingati smula nama2 mreka & m'barisN kesemuanya, dr mula b'tatih hinggalh ke dewasa, post tu hilang entah ke mana, xb'kesempatan utk saya merakamNnya. aduh.. line d sini sdikit x menyebelahi. :(
.................................................................................
>> ucapan happy teacher's day saya trima drpd s'org adik tuisyen saya. pelajar prempuan b'bangsa india, drjah6. so sweet.. (",) lama betul dia genggam jemari saya. ngee... hihi.

4 comments:

~PaMpeRed bY worDs~ said...

Oloh...siannya dia...
Tak per...post ni pun dh ckp..
Hm...terigt cter Wawa...
Ustz nak cr kayu tgkt dagu Wawa sbb ssh sgt nak tgk muka... ;p

:: ilham NZMS :: said...

hehe..
bukan ustazah kak, ustaz.
ngee.. tp skrg dh xmalu lg.
sikit je yg masih b'baki.
ngee.. hihi

Luna said...

hm.. Selamat hari guru Cikgu Wawa :)

(pegang tangan Wawa lama2)

pegang lagi

pegang lagi

............

............

............

pegang lagi

~PaMpeRed bY worDs~ said...

Sye jer ustaz la tue sye eja... ;p